Japke Hartog

Vanaf haar tiende jaar is Japke Hartog betrokken bij het Groninger Kinder- en Jeugdkoor. Na jarenlang zelf gezongen te hebben bij beide koren, was ze enkele jaren actief als assistent dirigent van het Groninger Kinder- en Jeugdkoor. Vanaf zomer 2008 leidt zij het kinderkoor. Vanaf september 2014 is ze ook dirigent geworden van het Groninger Studentenkoor.

In juli 2007 voltooide Japke de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarna volgde zij directielessen bij Louis Buskens.

Momenteel werkt ze als docent muziek in het voortgezet onderwijs. Als onderdeel van haar werk voert ze met het schoolkoor van het Parcival College, bestaande uit zo’n 200 jongeren, de grotere klassieke koor- en orkestwerken uit, waaronder het Messa di Gloria van Puccini en het Misatango van Palméri. Japke is mezzosopraan in het sextet Sirius.